KORTFAKTA 2005

Bildad 21 december 1970
Medlemmar ca 900
Antal lag 12
Sektioner Fotboll (där pojk- och herrverksamheten finns under FF samt dam- och flickverksamheten under BoIS)
Matchdräkt Röd tröja, blå byxor samt röd/vita strumpor
Hemmaarena Lombia 0980-81235
Nyförvärv Robert Unga, Jonas Wennebjörk, David Gunillasson, Mattias Olofsson
Spelarförluster Magnus Oja (slutar)

Kiruna FF/BoIS bildades 21/12 1970 genom en sammanslagning av Kiruna AIF, IFK Kiruna, Kebnekaise IK och Kiruna BK.

Säsongen 1991 är den hittills mest framgångsrika i klubbens historia, då FF höll en position som ett av Sveriges 16 bästa lag i och med spel i den så kallade kvalsvenskan. Tack vare den medvetna tränarsatsningen har föreningen under alla år fått fram ett stort antal engagerade och välutbildade ungdomsledare. Herrlaget spelar idag i division II Norra med i stor sett egna produkter. Målsättning för herrlaget säsongen 2004 är att minst en placering ovan kvalsträcket.

Verksamheten består idag förutom herrlaget i division II av ett damlag i division IV, ett utvecklingslag (herrar) i division 5 och 10 ungdomslag. Målsättningen för damlaget är att bli bland de två bästa lagen i serien. Ungdomslagensmålsättningar är att långsiktigt fostra blivande A-lagsspelare i enlighet med föreningens Verksamhetsplan.

Varje år arrangeras även ungdomscuperna Januaricupen som spelas innomhus samt Lilla Lombia cup på våren. Cuperna är för pojkar och flickor 8 till 14 år.

Varje år arrangeras även en fotbollsskola som 2003 drog 305 deltagare. Målsättningen med årets fotbollskola är 400 ungdomar.

Vill DU vara med och satsa på Kiruna FF/BoIS?

Ring gärna till kansliet och berätta vad du kan göra och/eller bli gärna medlem i föreningen, så är du också med och satsar på framtiden bl.a genom vår ungdomsverksamhet